Mat mmmmm ;-)
jAG ÄLSKAR MAT
Och när jag jobbade på resturang så fick jag några recept.... inte mycket men Chokladtryfflekakan är kanon. Gazpachon har jag aldrig prövat ... men jag älskar Gazpacho sen jag åt det på Lanzarote när jag jobbade där.
Fast min favoriträtt är ändå Tacos mmm
I övrigt får ni fråga min lillebror.. han är en grym kock...
....Äh här va fan inget kul, jag vill tillbaka till Marcus
förätter | huvudrätt | efterrätter |
Gazpacho bakade tomater, mycket bättre smak koncentrerad smak bakade vitlök rester från någon annan mat citron pimeto en paprika /chilli spansk peppar frukt habanero |
Köp habanero Köpt Tachos... läs på paketet ... Blanda i Habanero =) |
Chockladtryffelkaka 4 ägg Servera den fryst, konsistensen på chokladen gör den rinnanande även som fryst. |
Gazpacho (ur Bjudningsboken, Mormors) 4-5 personer 1. Blanda samman tomatjosen, conssommé, citronsaften och den krossade vitlöksklyftan. 2. Vänd ner grönsakerna i soppan och ställ gärna kallt ett par timmar. 3. Servera soppan i portionsskålar, gärna överströdd med rostade eller stekta brödtörningar. |
Tryffel med hallonsås. 1 kg mörk eller ljus choklad 1 kg vit choklad 400g smörr 8 dl grädde cognac punch eller liknande smak. Smällt smöret Tillsätt grädden och koka upp Häll i smaken Montera i chokladen Spritsa eller forma till toppar eller halvbollar vänd i kakao. |
|
Glass äggulor socker vispgrädde och citronskal vispas hårt ner i en sockerkaksform och in i frysen, helst skall du stå inne i frysen och röra i glassen undertiden den fryses :-) (vitorna använder man till marräng som skall stå på svag värme io ungnen hela natten när det har gräddats klart) Fleur de cap surtainkopia används som desertvin Från sydafrika. |
||
Äppelkaka Uppbyggnad : toppen : äppelklyftor i socker och kanel lager : massarin massa botten : mördeg Grädda i 40-50 min i låg värme |