Mat mmmmm ;-)

jAG ÄLSKAR MAT

Och när jag jobbade på resturang så fick jag några recept.... inte mycket men Chokladtryfflekakan är kanon. Gazpachon har jag aldrig prövat ... men jag älskar Gazpacho sen jag åt det på Lanzarote när jag jobbade där.

Fast min favoriträtt är ändå Tacos mmm

I övrigt får ni fråga min lillebror.. han är en grym kock...

 

....Äh här va fan inget kul, jag vill tillbaka till Marcus

 

förätter huvudrätt efterrätter

Gazpacho

bakade tomater, mycket bättre smak koncentrerad smak
gurka som man har saltat och sockrat lite på innan
färska tomater gärna kvisttomater

bakade vitlök rester från någon annan mat
färsk vitlök

citron pimeto

en paprika /chilli spansk peppar frukt habanero
mild lök
tomatjos
tabasko

Köp habanero

Köpt Tachos... läs på paketet ...

Blanda i Habanero =)

Chockladtryffelkaka

4 ägg
2 dl socker
200g margarin
200g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjšl
2 tsk bakpulver
2 cl congnac, visskey eller punch

Vispa ägg och socker länge. Smält smör och choklad i vattenbad. Blanda alla indigrienser. Grädda 13 min i 200 grader. Låt svalna lägg i frys.

Servera den fryst, konsistensen på chokladen gör den rinnanande även som fryst.

Gazpacho (ur Bjudningsboken, Mormors)

4-5 personer
1 burk tomatjos (5 dl)
1 burk consommé, ca
300g saften av en citron
1 krossad vitlöksklyfta
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad grön paprika
1 finstrimlad blekselleristjälk
1 liten färsk gurka i tärningar
2 skållade tomater i tärningar
ca 1 tsk salt ca
1 krm nymalen svartpeppar

1. Blanda samman tomatjosen, conssommé, citronsaften och den krossade vitlöksklyftan.

2. Vänd ner grönsakerna i soppan och ställ gärna kallt ett par timmar.

3. Servera soppan i portionsskålar, gärna överströdd med rostade eller stekta brödtörningar.

  Tryffel med hallonsås.

1 kg mörk eller ljus choklad
1 kg vit choklad
400g smörr
8 dl grädde
cognac punch eller liknande smak.

Smällt smöret Tillsätt grädden och koka upp
Häll i smaken Montera i chokladen Spritsa eller forma till toppar eller halvbollar vänd i kakao.
   

Glass

äggulor socker vispgrädde och citronskal vispas hårt ner i en sockerkaksform och in i frysen, helst skall du stå inne i frysen och röra i glassen undertiden den fryses :-)

(vitorna använder man till marräng som skall stå på svag värme io ungnen hela natten när det har gräddats klart)

Fleur de cap surtainkopia används som desertvin Från sydafrika.

   

Äppelkaka

Uppbyggnad :

toppen :
riven mandelmassa blandad med äggvita, sprittsad i rutnät lager :

äppelklyftor i socker och kanel

lager : massarin massa botten :

mördeg
Massarinmassa: 1 kg
mandelmassa 900 g
socker 900 g
smör 1,225 kg
ägg (ca 21 st)
500g mjöl

Grädda i 40-50 min i låg värme